Jagoda Swiacka, M.Sc.

Forschungsfelder:

  • Aufschlüsselung der Acrylamidbildung in Spezialbackwaren
  • Imitation der Krustenbildung in einem Modellprozess
  • Adaptation der Hydratationsstrategien zur Minimierung der Acrylamidbildung

Garbenstr. 25 I Gebäude 03.41 I Raum 0.46

T +49 711 459-23041
E jagoda.swiacka@uni-hohenheim.de

      

Stipendien

  • DAAD-Stipendium im Rahmen des kongressresieprogramms 2025 (Vortrag): Swiacka, J., Zettel, V., Sukop, U., Höfler, K., D’Amico, S., Bender, D., Schönlechner, R., Jekle, M.: Mathematical modeling of enzymatic crosslinking of arabinoxylan-protein networks in a model system using DOE. 21st ICC Conference “Cereals and Pulses: Bridging Science and Innovation to drive the Transformation of the Food System”. 2025-09-24, Vienna, Austria.
  • DAAD-Stipendium im Rahmen des Kongressreiseprogramms 2024: Vortrag: Swiacka, J., Matthes, C., Wötzel, L., Kima, L., Voß, A., Bork, L.V., Grebenteuch, S., Rohn S., Jekle, M.: Conventional and ultrasound-assisted hydration for product-adapted acrylamide reduction in carrot- and potato-based breads. Acrylamide and process formed contaminants: A supply chain approach. 2024-09-04, Brussels, Belgium